Brouwerij De Kip is in mei 2014 gestart als brouwerij huurder door Jos Huijgens uit Ossenisse.

Jos is in 1992 in zijn toenmalige woonplaats Bergen op Zoom gestart als hobbybrouwer.Vanaf 2004 heeft hij een mooie hobbybrouwerij in de schuur bij zijn huidige woning in Ossenisse te Zeeuws-Vlaanderen. Hier brouwt hij regelmatig bier in ketels uit de gaarkeuken van een afgebroken verzorgingstehuis. Hier worden ook de bieren ontworpen die Jos elders brouwt.

Na wat omzwervingen kwam hij terecht bij ’t Hofbrouwerijke in Beerzel, waar hij, onder toeziend oog van de brouwmeester, zelf zijn eigen bier kon brouwen. En omdat deze brouwerij te kennen gaf te gaan uitbreiden, besloot Jos de installatie van ’t Hofbrouwerijke over te nemen en in Ossenisse te gaan plaatsen.

De installatie is intussen ontmanteld, en de eerste voorbereidingen worden getroffen om de schuur aan te passen op deze installatie. De verwachting is dat er vanaf april 2017 bier gebrouwen gaat worden met de nieuwe installatie, waarmee de brouwcapaciteit stijgt van 250 naar 1000 liter op een dag, en de lagercapaciteit van 850 liter naar 5000 liter. Dan kun je het toch wel een heuse brouwerij noemen.